I LOVE NERDS!

Idag i skolan pratade vi om var man kan göra inomhus nu när det regnar ibland och nu när snön snart kommer :)
Nästan alla svarade Facebook, XBOX och att kolla på tv :/
Det var bara jag som enligt de, "som en nörd", sa att man kan: kolla på tv, spela Wii och läsa en spännande bok ;)
Det är just därför jag har valt att stå för att jag bär glasögon och gillar spännande och fina böcker :)
Därför satte jag ihop ett par bilder på piZap och gjorde denna bilden:

John Boyne - Pojken i Randig Pyjamas

För inte så länge sen.. Eller jo, i början av skolan efter sommarlovet, läste jag en bok som heter "Pojken i Randig Pyjamas" som är skriven av John Boyne. Jag själv är inte den bästa läsaren men hoppas ni får en vinkel av hur den kan vara :)

Titel: Pojken i Randig Pyjamas
Författare: John Boyne
Antal Sidor: 176
Författarens Beskrivning: --
Mitt betyg: ★★★★☆
Ålder: 9+


Bokens Handling:

Boken handlar om Bruno som bor i Berlin under det Andra Världskriget. Brunos pappa är en soldat som jobbar för Hitler, och när Brunos pappa blir befodrad blir hela familjen tvungen att flytta till ett hus som kallas "Allt Svisch" för att alla som bott där, flyttat efter en kort period.
Bruno börjar se ett stängsel, så en dag går han på upptäcksfärd och ser en pojke sitta ensam på andra sidan av stängslet. Pojken heter Schmuel och är exakt så många år som Bruno är. Bruno börjar träffa Schmuel mer och mer och efter några gånger på besök hos Schmuel, får Bruno reda på att han är jude av hans syster Gretel och börjar bli osäker.
Folk säger hela tiden till honom att judar inte är bra människor, judar är fienden, judar förstör vårt fin land. Men Bruno träffar Schmuel ändå. Det dåliga med den vänskapen mellan de är att den medför väldigt dåliga konsekvenser som leder till något som överaskade mig otroligt mycket.
Under min läsning:

Eftersom att jag inte älskar att läsa, gick det lite långsamt för mig att läsa boken fullt ut. Och eftersom att min syster redan spoilat mig, tappade jag lusten att läsa den när jag hade ungefär 40 sidor kvar av boken. Men jag hoppade inte över 40 sidor, jag hoppade över högst 15 sidor och tyckte attdet jag hade kvar var riktigt bra.
Om man blir spoilad om boken - som jag - blir det verkligen inte lika kul att läsa klart boken.


Har boken blivit till film eller inte?:

Boken har blivit till en film som bär på orginaltiteln av boken: the Boy in the Striped Pajamas. Den var väldigt bra och man kände en viss glädje när man såg det man föreställt sig i huvudet. Dock tyckte jag det var lite väl våldsamt och att man fick en riktigt dålig känsla inom sig när man såg den (åldergränsen borde iaf vara 11+)... Däremot var det en väldigt vacker historia om de två pojkarna.

RSS 2.0