John Boyne - Pojken i Randig Pyjamas

För inte så länge sen.. Eller jo, i början av skolan efter sommarlovet, läste jag en bok som heter "Pojken i Randig Pyjamas" som är skriven av John Boyne. Jag själv är inte den bästa läsaren men hoppas ni får en vinkel av hur den kan vara :)

Titel: Pojken i Randig Pyjamas
Författare: John Boyne
Antal Sidor: 176
Författarens Beskrivning: --
Mitt betyg: ★★★★☆
Ålder: 9+


Bokens Handling:

Boken handlar om Bruno som bor i Berlin under det Andra Världskriget. Brunos pappa är en soldat som jobbar för Hitler, och när Brunos pappa blir befodrad blir hela familjen tvungen att flytta till ett hus som kallas "Allt Svisch" för att alla som bott där, flyttat efter en kort period.
Bruno börjar se ett stängsel, så en dag går han på upptäcksfärd och ser en pojke sitta ensam på andra sidan av stängslet. Pojken heter Schmuel och är exakt så många år som Bruno är. Bruno börjar träffa Schmuel mer och mer och efter några gånger på besök hos Schmuel, får Bruno reda på att han är jude av hans syster Gretel och börjar bli osäker.
Folk säger hela tiden till honom att judar inte är bra människor, judar är fienden, judar förstör vårt fin land. Men Bruno träffar Schmuel ändå. Det dåliga med den vänskapen mellan de är att den medför väldigt dåliga konsekvenser som leder till något som överaskade mig otroligt mycket.
Under min läsning:

Eftersom att jag inte älskar att läsa, gick det lite långsamt för mig att läsa boken fullt ut. Och eftersom att min syster redan spoilat mig, tappade jag lusten att läsa den när jag hade ungefär 40 sidor kvar av boken. Men jag hoppade inte över 40 sidor, jag hoppade över högst 15 sidor och tyckte attdet jag hade kvar var riktigt bra.
Om man blir spoilad om boken - som jag - blir det verkligen inte lika kul att läsa klart boken.


Har boken blivit till film eller inte?:

Boken har blivit till en film som bär på orginaltiteln av boken: the Boy in the Striped Pajamas. Den var väldigt bra och man kände en viss glädje när man såg det man föreställt sig i huvudet. Dock tyckte jag det var lite väl våldsamt och att man fick en riktigt dålig känsla inom sig när man såg den (åldergränsen borde iaf vara 11+)... Däremot var det en väldigt vacker historia om de två pojkarna.

Kommentarer
Postat av: anna :)

wooow, jag ÄLSKADE den boken!!! :DDDDD är asglad att du skrev om den! om du skriver en till bra recension så ska lägga till booksulike som bokmärke!!! ;)))<3<33<3

2011-10-11 @ 19:52:10
Postat av: Clara

Hej på dig!

Jag såg din kommentar på min blogg (bokclara), och självklart måste jag kolla in här! Vad fint det var, och jag hoppas på att läsa mer från dig framöver!Lycka till med bloggandet! ;)

2011-10-11 @ 20:52:18
URL: http://bokclara.blogspot.com/
Postat av: Anna - Boktycke

Heej!

Tack för att du gillar min blogg och vad kul att du har startat en egen! Gillar den rosa färgen ^^

2011-10-12 @ 13:24:21
URL: http://boktycke.wordpress.com
Postat av: Anna

Svar: Vad roligt att du har blivit inspirerad av min blogg! Det är alltid roligt att läsa:D Självklart ska jag börja följa din blogg! Och det är bra att du och din familj försöker återvinna så mycket som möjligt, det är viktigt!

2011-10-14 @ 19:41:37
URL: http://bookshelf.blogg.se/
Postat av: mii (BooksULike)

Svar till #Clara:

Hej Clara! Tack för att du kollade förbi och vad kula att du tyckte om min blogg<3

2011-10-20 @ 22:08:31
URL: http://booksulike.blogg.se/
Postat av: mii (BooksULike)

Svar till #Anna - Boktycke:

Åh va kul att du gillade min blogg! :DD Jo det är ju så att jag älskar babyrosa och "körsbärslila" ;)

2011-10-20 @ 22:10:29
URL: http://booksulike.blogg.se/
Postat av: mii (BooksULike)

Svar till #Anna:

Åh, tack så mycket för att du kommer "följa" min blogg! :DDD Min skola har ju faktiskt börjat med att skicka mer och mer mail än brev på papper, så det är ju bra ;)<3

2011-10-20 @ 22:13:21
URL: http://booksulike.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0